Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

El darrers dos caps de setmana, a les botigues de Vins Aviñó, s’han pogut degustar vins mallorquins. Una experiència que, pels qui no hi heu pogut assistir, heus ací un breu resum.

Com ja anem realitzant des de fa temps, a Vins Aviñó oferim tastos i degustacions per tal de fer-vos més proper el món del vi. En aquesta ocasió, fou el torn dels vins de Mallorca. Si bé podíem haver escollit un espectre més ampli, ens vam centrar en tres referències a conjunt amb l’estiu. Es tractà dels Km.1 (blanc i rosat) i el Randemar (blanc), que tot seguit us descriurem.

Els Km.1 , vins de la Terra, tenen en comú una frescor sense pretensions, però amb algunes notes particulars. En el cas del Km.1 Blanc, elaborat amb Premsal Blanc, té unes notes afruïtades però sense excessos, bastant suau en nas i un pas en boca molt suau i poc persistent. Una opció correcta per compartir en algun  piscolabis amb els amics. En el cas del Km.1 Rosat, elaborat amb callet, tenim un vi sense gaire cos, lleugerament afruïtat, i amb un breu, subtil i agradable espurneig en els seu pas en boca. Una bona alternativa plats típics de l’estiu, com ara amanides de pasta i altres àpats lleugers.

En el cas del Randemar Blanc, D.O. Binissalem, trobem el Premsal Blanc, acomopanyat de Chardonnay, Muscat de Frontignan i Chardonnay. Amb un xic més de cos que el Km.1, també té major presència de fruïta, tant en nas com en boca i alhora, té una suau persistència. Com els altres, és recomanable per aperitius i entrants lleugers.

Ben cert és que som al setembre, i com diu la cançó, els insectes comencen a morir. Però l’estiu encara no és enterrat. Què tal si l’acomiadem amb un somriure mallorquí?