Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

El passat dissabte 13 d’abril, a la nostra aula de tast de Vilanova i la Geltrú, vam celebrar un maridatge d’escumosos amb formatge, d’allò més interactiu.

Vam proposar tastar els escumosos a cegues primer, per jugar una mica. Després una petita introducció sobre les diferents opcions que tenim avui quan volem beure bombolles.

En primer lloc, vam maridar un Camembert de llet pasteuritzada de búfala, saborós i cremós amb el Mosset de Castellroig.

El segon formatge, d’allò més proper, fet pel nostre amic Joan de la Formatgeria del. Un formatge de cabra pasteuritzat, elaborat a Sant Pere de Ribes, que fou maridat amb l’escumós ancestral Clàssic Penedès del celler Albet y Noya.

Seguidament n’entrà un de francès. Un espectacular formatge brie amb mostassa, acompanyat amb un xampany: el Mumm Cordon Rouge. 

El penúltim va ser el formatge que més va agradar, tot contrastant amb l´escumós que menys. Un sorprenent Rochefort de llet crua d´ovella amb trossets de pera Williams i macerat amb vi blanc, que maridarem amb el Prosecco d.o.c. elaborat per Freixenet.


El darrer fou el formatge Rochebaron, de llet crua de vaca amb tocs blaus de penicil·lium Rochefort, maridat amb el Néctar Terrenal de Llopart. 

Com sempre una tarda tant divertida com instructiva,  on tothom va dir la seva sobre els maridatges i van sortir molt contents.