Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

Vins Aviñó :: Aula de Tast

DSC00125.JPG DSC00130.JPG DSC00144.JPG

RESUM DEL SEGON TALLER DE MARIDATGE AMB FORMATGES FRANCESOS DE FORMATGERIA “EL CHALET”

25/03/17

El proppassat 25 de març, a la nostra aula de tast de Vilanova i la Geltrú, vam celebrar el segon maridatge de vins i formatges.

Vam començar amb un “Tomme de Fonoll”, fet amb llet de vaca, de la zona de Savoia. Es va maridar amb un Clos Lentiscus “Perill” blanc. Un vi biodinàmica varietal de 100% xarel·lo. Les notes herbàcies pròpies de la varietat penedesenca, sumades al punt terrós dels vins naturals s’hi esqueien d’allò més.

El segon formatge va ser un “Tomme de tomàquet i olives negres”, també de llet de vaca i de la mateixa zona. Aquest fou maridat amb un criança de la Ribera del Duero del celler Convento Oreja. La voluptuositat del formatge requeria un vi amb més cos, tot i que no excessiu, que suportés bé el formatge sense entelar-lo.

El tercer de la selecció fou un “Cabecou Du Perigord”, elaborat amb llet de cabra,  de la zona de Perigord. L’acompanyàrem amb un Clàssic Penedès, el Brut Reserva de Albet i Noya. L’equilibri d’aquest escumós en ens aporta una versatilitat que tant podia emprar-se per maridar amb aquest formatge com per degustar sol.

Vam tornar a la Savoia pel quart formatge, un “Blau” de cabra. El maridàrem amb un “Cream de Xerez”, el  Solera 1847 del celler Gonzalez Byass. La cremositat i el volum del formatge feia d’aquest vi una opció quasi obligada.

El darrer de la tria fou  un “ Gruyere” Gran Reserva de 25 mesos de Suïssa. L’aparellàrem amb una “Manzanilla Papirusa” de Lustau. La combinació de lleugeresa i sequedat d’aquesta en subratllà exquisidament llurs propietats.