Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

Vins Aviñó :: Aula de Tast

20170603_175104.jpg 20170603_175554.jpg 20170603_183415.jpg 20170603_201611.jpg

RESUM DEL TALLER DE MARIDATGE AMB FORMATGES DE "LA FORMATGERIA DEL GARRAF"

3/06/17

El proppassat dissabte 3 de juny vam celebrar, el ja tercer taller de maridatge de formatge i vi. En aqueta ocasió vàrem escollir els formatges de la “Formatgeria del Garraf” de Vilanova i la Geltrú.

Vam encetar el tast amb el “Llunàtic”  un formatge de cabra d’una ramaderia de Sant Quintí de Mediona. L’aparellarem amb el Chateau Pigoudet, un rosat Aix-en-Provence,

Seguidament tastàrem el “Can Pere”, un altre formatge de cabra, amb 4 mesos de maduració en tina, aquest s’acompanyà amb el cava Castellroig Brut Nature Gran Reserva.

El tercer formatge que vàrem tastar fou el “Sudau”.  Elaborat a base de mullar-lo amb aigua cada dos dies i finalment fer-ho amb aigua de mar, que li transmet un punt de sal. Fou acompanyat per l’Urban Riesling, de la vall del Mosel.

El quart formatge de la vesprada fou el “Francisco”, d’ovella. Un formatge de pastor del nord de Càceres, amb 1 any de curació. S’escollí un vi blanc amb criança, el Alejairén 2007 un sorprenent vi de deu anys, en optimes condicions

Per tancar el tast, vam tastar un formatge de vaca anomenat “Casin”. S’elabora penjant-lo durant dues setmanes perquè tregui l’aigua. Tot seguit el trinxen i el tornen a penjar; aquest procés es repeteix fins a tres vegades i posteriorment es cura durant sis mesos. Es tracta d’un formatge intens, fins i tot picant, es va acompanyar del “Canasta cream”

Com sempre, ens va enriquí molt els comentaris dels assistents  que ens ajuden a comprendre mes el punt de vista i els gustos dels nostres clients