Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

4/03/2017

El primer formatge va ser el  “Tomme al vi blanc”,  de vaca, provinent de la zona del Alps i es va maridar amb un Castellroig Brut Xarel·lo vermell. Val a dir que aquest cava fou el primer que emprà aquesta varietat de raïm, de característiques fruitoses.

El segon va esser un “blau d’ovella”, maridat a l’ensems amb un Pedro Ximénez “Viejo”  de Gracia Hnos. Aquest vi tradicional d’Andalusia té un cert temps d’envelliment en barrica, quelcom que li aporta un contrapunt a la seva dolçor.

Seguidament passàrem al tercer formatge un “Tomme cabra” i el vàrem maridar amb una Garnatxa del Montsant, el Flor d’Englora. Es tracte d’un negre jove i fruitós, molt que contrastava amb el volum del formatge.

El quart va ser un “Comte 18 mesos”, curat com el seu nom indica, i fet amb llet de vaca. Es va maridar amb la Manzanilla Papirusa de Bodegas Lustau. Un tipus de vi sec que en subratllava perfectament el gust del formatge.

I  ja per acabar el tastàrem un “Degrisson Fuerte” també de 18 mesos de maduració, i elaborat amb llet de vaca, molt potent. Aquest es va maridar amb un Riesling Nik Weis de la zona del Mosela.