Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

El passat dissabte 30 de gener, per clam popular, vam tornar a realitzar el taller d’elaboració i tast de gintònic. Hi assistí un grup molt variat de clients i amics amb els nexes comuns de les ganes d’aprendre i participar.

Vam començar amb una petita introducció històrica sobre el destil·lat en qüestió, la ginebra. Ja ho hem fet en d’altres ocasions, però sempre convé emmarcar el context, com a base sòlida de partida, independentment de l’itinerari que s’agafi després. Hi entrà tant el procés de destil·lació, breu menció històrica de la tònica i, òbviament, del combinat més famós del Món.

Seguidament, els assistents van poder tastar 8 dels botànics (destil·lats per separat) d’una de les ginebres que tastaríem, per descobrir-ne les característiques i identificar-ne les notes posteriorment.

Fet això, vam passar a una part més divertida del taller tot tastant les ginebres seleccionades. En foren cinc:

  • La vilanovina Gin Mare
  • L’anglesa Bayswater
  • L’escocesa The Botanist
  • La catalana d’inspiració nipona Akori
  • I la sevillana Puerto de Indias Strawberry


Després d’una breu introducció sobre la història, elaboració i botànics de cadascuna de les ginebres escollides, els assistents passaren a tastar-les, tot valorant-ne les seves característiques.
Seguidament, tastarem un parell de tòniques “premium”.

  • L’anglesa Fentiman’s
  • I l’andalusa Indi

Com els lectors hauran pogut deduir, el conductor del tast va preferir que els assistents descobrissin una per una les característiques dels elements abans de combinar-los. Com ja sabeu, els nostres tasts són tota una experiència sensorial.

Tot seguit arribà la part pràctica, i després de mostrar com s’elabora un gintònic “clàssic” i un parell de “frikades made in Jordi”, cada assistent va preparar-se el seu gintònic preferit fent servir les ginebres, tòniques i botànics que més els plagueren (pell de taronja, pell de llimona, gingebre, poma àcida, maduixes,...)

Definitivament, una altra tarda divertida en companyia tant dels habituals com de nouvinguts.

Us volem donar les gràcies altra volta pels moments compartits.