Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

 

El proppassat dissabte 3 de novembre, a la nostra aula de tast de Vilanova i la Geltrú, vam celebrar un tast de vins del celler Torre del Veguer. Llurs vins procedeixen del Massís del Garraf, que els hi aporta unes característiques de terrer diferents i especials que la resta d’altres llocs.  El celler disposa de 15 hectàrees de vinya, en les quals hi trobem varietats com

com el Muscat de Fortignan, el Xarel·lo vermell i la Malvasia. Alhora, són vins ecològics i especials per a vegans ja que no han estat estan clarificats amb ou.

Comencem amb el vi blanc:

Muscat de Fortignan 2017. Aquest vi mono-varietal és un blanc jove molt aromàtic i perfumat amb un color groc llimona i matisos d’or nou que fan un aspecte net i brillant. Trobem gustos i aromes que recorden a la nespra i on la seva acidesa fa que sigui un vi de llarga durada. Untuós, noble i sec són característiques d’aquest vi.

X&XV 2017. Vi blanc elaborat amb la varietat xarel·lo vermell (rep aquest nom perquè la pell agafa un color rosat) i amb llevat neutre. Una tercera part fou envellida en àmfores i macerada amb les pells del raïm. Aromàtic i rodó, amb aromes cremosos i equilibrat en fan un vi rodó i gastronòmic, ideal per maridar amb formatges curats.

Malvasia de Sitges. Vi blanc elaborat amb una varietat de raïm autòctona del Massís del Garraf que dóna nom a aquest vi de color groc palla i matisos or nou. Molt aromàtic i perfumat, amb aromes de flor blanques com la flor de taronger i algunes notes minerals del propi terrer de la zona. Untuós i sedós a la boca. Un vi que representa molt be la seva procedència.

Raïms de la immortalitat 2014. Elaborat amb les varietats xarel·lo i xarel·lo vermell i envellit en barriques de roure francès fan d’aquest vi un vi cremós, complex i generós que fa gaudir als amants del vi.

Conclosos els vins blancs, passarem a la següent ronda, tot començant per un rosat.

Llum del Cadí 2016. Vi rosat elaborat per maceració del raïm Pinot Noir. Aquest raïm ha tingut una maduració lenta degut a l’alçada de les vinyes situades a 1.200m d’alçada. De color cobre i aspecte net i brillant, el fan un vi elegant a la vista. Amb uns aromes frescos en boca el trobem llarg i de bona acidesa. Un vi perfecte per maridar amb plats de pasta.

Jeronimus 2016. Vi negre elaborat amb les varietats Garnatxa i Petit Syrah. De color vermell cirera picota. Envellit en un cup de pedra impermeabilitzat amb argila, i un temps en àmfores. D’aromes llaminers i perfumats. Amb gustos de fruita vermella madura, que el converteixen en un vi untuós i cremós.

Eclèctic 2012. El vi negre que defineix l’estil de la finca. Elaborat amb la varietat Cabernet Sauvignon. De color vermell rubí i aromes de fruits vermells i records de xocolata procedents de la barrica fan un vi sofisticat i complex ja que va canviant a cada moment que passa en la copa.

Raïms de la immortalitat reserva 2010. Elaborat amb Cabernet Sauvignon, aquest vi està limitat a 2.500 ampolles. És un vi evolucionat, amb cos i encara evolutiu. Hi trobem aromes de confitura. En boca el vi és equilibrat, on s’accentuen notes de fruita madura licorosa.

Marta vi escumós Clàssic Penedès. Elaborat amb la varietat Muscat. Amb aromes de flor blanca i fruita carnosa, de bombolla fina i carbònic agradable fan d’aquest vi escumós un vi elegant i gastronòmic.

Dulce vendimia tardia (Vi naturalment dolç). Elaborat amb Muscat de Fortignan. És un vi ideal per acompanyar un cafè o un postre de xocolata.

Com heu pogut deduir doncs, fou una tast que ens aportà una perspectiva bastant completa dels vins de Torre del Veguer. Tanmateix, res comparable a haver-ho viscut en directe. Ens veiem al proper tast?