Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

Vins Aviñó :: Aula de Tast

20180324_181305.jpg 20180324_181335.jpg 20180324_190742.jpg 20180324_190910.jpg

RESUM DEL TAST DE VINS DE MONESTIR

24/3/2018

El passat dissabte 24 de març, vam celebrar el tast de vins de monestir, en el qual vam descobrir sis propostes de les DO Conca de Barberà i Priorat.

En primer lloc vam tastar el blanc. Un cupatge de Macabeu i Parellada en el qual la primera de les varietats ha estat treballat sobre les “mares” per donar-li un punt de major voluptuositat. Posteriorment ha reposat un any en ampolla per acabar se ser arrodonit i donar-li major complexitat

Seguidament tastarem el negre, que barreja les varietats del Trepat, Garrut,  Ull de Llebre i Garnatxa (tot essent les dues primeres les que hi predominen). Ha estat envellit durant 12 mesos en “foudre”, per tal de conferir-li més volum i estructura.  No obstant això, segueix sent un vi fruitós i fàcil de beure.

Per tancar aquesta ronda, obrirem la joia de la corona: La Font Voltada. Es tracta d’un varietal de Trepat, però vinificat amb tècniques recuperades. Els gotims de raïm son posats sencers a fermentar, sense llevats afegits. Quelcom que requereix atenció donats els marcats canvis de temperatura que s’esdevenen en el procés. Posteriorment envelleix durant catorze mesos en barriques de roure. El sistema li confereix una major longevitat al vi

Tot seguit passarem als vins del celler Scala Dei, de la DOQ Priorat.

Encetarem la ronda amb el rosat Pla dels Àngels. Es tracta d’un varietal de Garnatxa, amb un toc fruitós, ample en boca i el punt mineral característic del Priorat. De la mena de rosats que aconsegueixen trencar els prejudicis cap a la seva categoria

Tot seguit tastarem l’Scala Dei Garnatxa. Pels amants d’aquesta varietat, en aquest vi hi trobaran una font de gaudi. Com en el cas de “La Font Voltada”, es deixa fermentar amb part de la rapa. Posteriorment s’envelleix vuit mesos en dipòsits d’acer inoxidable. En nas hi trobem els aromes herbacis propis de les muntanyes del Priorat, i el pas en boca és ampli i golós, amb les notes dels costers de Licorella.

I vam concloure amb l’Scala Dei Prior. Un cupatge de Garnatxa i Carinyena, acompanyat de Cabernet Sauvignon i Syrah. En aquest cas parlem d’un vi complex, que requereix dedicar-li una estona per copsar com va canviant a mesura que respira. Els raïms procedeixen de vinyes velles que, sumat a la naturalesa del seu terrer, els hi confereix concentració i caràcter. Posteriorment s’envelleix dotze mesos en barriques de roure. D’aquest no us en donarem cap pista més, ja que creiem que és molt més apassionant que el descobriu vosaltres mateixos.