Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

 

El passat dissabte 21 de maig del 2022 vàrem tornar a celebrar un taller de tast dedicat al món del whisky. Després de la pandèmia es palesava que els nostres clients en tenien ganes.Com en d’altres ocasions, vam voler tastar varietat –tan en països productors com en novetats.

Després d´una breu introducció –tot  repassant com s´elabora el destil·lat– vam passar a l´acció.

El primer dels whiskys va ser l’acabat de guardonar "Millor whisky del Món" al Wine and Spirits Competition –el Tomatin Legacy– un malta escocès acabat en botes de d’una banda bourbon i noves de roure, de l’altra.

El segon va ser una novetat: l’Abducted Malt. Un malta extraordinari amb un envelliment peculiar per sistema de soleres. L´aiguardent –New  make malt spirit– es destil·lat a Escòcia i posteriorment portat a Xerès, al celler Sánchez Romate, on fa el seu envelliment en botes d'oloroso, amontillado i pedro ximenes. Aquest va ser el whisky que va rebre millors comentaris.

Seguidament vam passar als blended escocesos. Un Dewar´s 12. Gran whisky on la malta (Aberfeldy) i els whiskys de gra es fonen de manera magistral.

Pel següent whisky canviem de continent –anem als Estats Units d’Amèrica– i també canviem de cereal: passem a tastar un whisky de sègol, el Yellow Rose Rye. Un producte que sorprèn a tothom per les seves notes picants i la seva profunditat.

Tornem a saltar: anem al Japó. L’escollit és el Sadashi. Un whisky blended elaborat amb un 50 % de malta i un 50% de gra. Envellit en barriques de Xerès i Bourbon i acabat en les apreciades botes de roure blanc japonès anomenat Mizunara. Final llarg i especiat en un fantàstic whisky.

Vam rematar el tast tornant a Escòcia. I a una de les illes més famoses: Islay. Aquest cop el Bowmore 12 anys i tothom aprecia les seves notes fumades de torba i la dolçor d´una malta envellida en botes de Xerès i Bourbon.

Només ens queda agrair als nostres clients la bona estona que vam passar junts, i la confiança renovada després d’aquests dos anys de restriccions.