Vins Aviñó Celler Vilanova i la Geltrú Barcelona

El passat dissabte 8 d’octubre vam celebrar el Tast dels Sentits, una experiència sensorial diferent. I ho vam fer de la mà d’en Xavi Nolla, sommelier del grup Codorníu. I no emprem el terme diferent perquè sí. En aquest cas es tractava d’una aproximació al món del tast en la qual s’anul·lava totalment el sentit de la vista, amb l’objectiu de potenciar els altres.

No, no va caldre deixar cecs els assistents. Fou suficient amb repartir uns antifaços, i fer un salt a una nova dimensió. En fer-se la fosca tothom va començar a percebre com s’aguditzava l’oïda. (Petit incís: no us espereu pas que us en fem un resum com els altres, ja que perdria el misteri.) Un cop fet això, el primer element sorprenent fou el detall amb que es percebé l’obertura de la primera ampolla. L’endinsament del filaberquí, la fricció del suro i, finalment, el petit esclat de la descompressió en l’obertura. Tots ells elements que ometem o ignorem inconscientment en el nostre pas quotidià pel món del vi.

L’olfacte fou un potser el sentit més sorprenent, a voltes traïdor, de la jornada. Sigui com sigui, les persones aplegades a la nostra aula d’estat foren comminades a expressar-se lliurement. En efecte, es tractava de fer perdre la por que massa sovint detectem en la gent que s’aproxima en aquest meravellós món. El vi és un plaer a l’abast de tothom, i ningú ha de tenir cap titulació per poder gaudir-lo. Com ha passat en d’altres tastos que hem realitzat, s’esdevingueren uns interessants intercanvis d’opinions entre els assistents.

Ja us hem dit que no us donarem gaire detalls del tast en sí mateix, però si que hem d’esmentar que tota aquesta experiència sensorial seguí el fil conductor de la relació entre les vinya, la terra i llurs paisatges. Encara que tot plegat us pugui semblar un xic misteriós, fins i tot críptic, us podem assegurar que en vam fruir d’allò més. Agraïm la tasca realitzada per en Xavi Nolla i nogensmenys la de les persones que ens seguiu fent confiança i suggeriments en ens nostres tasts. Fins la propera!